Om oss

Advokatfirman
Riitta Lönnblad AB

Vi är en humanjuridisk advokatbyrå – med det menas att vi tar oss an ärenden som rör tvister avseende privatpersoner. Ibland kallar man humanjuridik för ”vanliga människors juridik”. Det kan gälla sådant som skilsmässor, sexualbrott och misshandelsmål.
Att vara specialiserad inom humanjuridik kräver att man har kunskaper utöver det rent juridiska. Exempelvis stor kunskap om barns utveckling, våld i nära relationer, konfliktlösning, sexualbrott, hedersrelaterat våld, vårdnadstvister, psykisk ohälsa och liknande.
Riitta Lönnblad är advokat med över tjugo år i yrket och gedigen erfarenhet av de flesta aspekter inom området.
Du kan känna dig trygg med oss: vi berättar precis vad som kommer att hända, hur du kan förbereda dig, vad du kan förvänta dig och hur den juridiska processen går till. Vi har stor kunskap om familjerätt, socialrätt, asylrätt och givetvis i brottmål. Vi finns där som stöd för dig.

Adv Riitta Lönnblad Illustration OM OSS

Hedersrelaterat våld

Familjehemsplaceringar

Misshandelsmål

LVU-ärenden

Skilsmässor

Uppehållstillstånd

Vårdnadstvister

Asylansökningar

“För de flesta är det en ovan och skrämmande situation att kallas till polisförhör, figurera i en förundersökning eller sitta i tingsrätten. Det gäller för såväl brottsoffer som misstänkta förövare, såväl vuxna som barn.
Då känns det tryggt att ha en utbildad, kunnig jurist som tillvaratar ens intressen och rättigheter. Du kan själv välja vem som ska vara ditt ombud. Advokat Riitta Lönnblad finns här för dig i de frågor som rör humanjuridik – den vanliga människans rättsliga ärenden. “

— Riitta Lönnblad